Otto van den Berg

 

Contact gegevens:

Email: otgmvandenberg@gmail.com

Telefoon:  06-14312469

Otto van den Berg

 

Mijn vader kon erg mooi tekenen en als kind was ik hierdoor zo gefascineerd dat ik altijd zat te tekenen. Toen ik negen jaar was heeft hij mij ingeschreven voor de schriftelijke cursus ‘’tekenen voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Ik weet het adres nog uit mijn hoofd: postbus 34 in Groningen.

Maandelijks kwam er een reactie op de ingeleverde werkjes. De getypte brieven met punten en komma’s die door het papier heen geslagen waren heb ik altijd bewaard samen met het diploma dat inmiddels half vergaan is. “Hoewel ik ook na mijn tienerjaren nog wel eens wat tekende heb ik hier weinig meegedaan tot ik in 2019 weer serieus begonnen ben met portret tekenen. De eerste maanden wilde het niet erg lukken, maar ineens was het er weer en werd ik steeds enthousiaster. Sindsdien doe ik bijna iedere dag studeren, uitzoeken, uitproberen en zit heel veel op Youtube!

Daarbij heb ik wel het plan gehad om mij eerst en vooral te bekwamen met portrettekenen in de verschillende technieken/mediums zoals houtskool, grafiet, pastel, kleurpotloden. Dit laatste is een apart onderdeel omdat hierin behalve een aparte techniek, ook het facet van geduld een zeer belangrijke rol speelt. Geleidelijk aan heb ik hierin heel aardige resultaten bereikt.

In Nederland wordt (nog) niet veel getekend in drybrusch. Deze manier houdt het midden tussen tekenen en schilderen met een kwast met droge olieverf. Dit kan op verschillende ondergronden. Met deze techniek zijn mooie resultaten te behalen en ik zou hier ook graag meer mee willen doen.

Momenteel ben ik bezig met de 3 jarige opleiding realistisch schilderen van ArtPartout. Totdat ik deze opleiding heb afgerond wil ik hiervan nog niets publiceren, maar olieverf heeft me wel helemaal te pakken.

 

Zelfportret

Kunstvormen:

  • Schilderen (Oleverf)
  • Drybrush
  • Tekenen