Joke Witjes

Als ik schilder, vergeet ik alles om me heen. Ik ga dan volledig op in het kleuren- en lijnenspel.
De omgeving om mij heen, vertaal ik in abstracte, geometrische vormen cq. patronen. Dit proces vindt veelal in mijn hoofd plaats. Soms werk ik eerst een idee uit in een eenvoudig schetsje.

De werken uit mijn beginperiode worden, geïnspireerd door destijds mijn kleurrijke tropische woonomgeving, gekenmerkt door vrolijke, heldere kleuren en gewaagde kleurcombinaties. Na de repatriëring van mijn gezin naar Nederland, is mijn kleurenpalet veranderd naar zwart-wit-grijs aangevuld met 1 of meerdere kleuren. Voor elk werk zet ik met potlood en liniaal eerst een raster op en soms maak ik gebruik van sjablonen. Daarna schilder ik de verf laagje na laagje, meestal 4 á 5 maal, uit de losse hand op het doek. De verf meng ik niet, maar gebruik hem rechtstreeks uit de tube.

Schilders die mij tot voorbeeld zijn en inspireren zijn ondermeer Romero Britto, Sol Lewitt, Bridget Riley en Paul Klee.  

Curriculum Vitae

In verband met werk van mijn man heb ik 13 jaar in het buitenland gewoond. Ik ben daar bij toeval uitgenodigd om lid te worden van een schildersclubje en zo begonnen met schilderen. Voorheen was ik alleen creatief bezig met stofjes en garens.

Na mijn terugkeer in Nederland in 2011, ben ik lid geworden van Kunstkring De Meent en heb ik een aantal jaren schilderlessen gehad op Perron 3 onder leiding van Christ School. Momenteel volg ik sinds 5 jaar Kunstgeschiedenis op de Eijnderic te Heesch.

Exposities

  • De Meent Nuland
  • St Jozefoord
  • Huis 73
  • Solo expositie op Perron 3
  • Digitale regionale expositie SBV in 2021
  • Voorronde zomerexpo Reis door Europa Museum Fundatie

 


Contact gegevens:

Email: jokewitjes@me.com

Telefoon: 073 5325332

website: 

 

Kunstvormen:

  • Schilderen met Acryl