Archief


Zaterdag 25 maart van 13:00 tot 17:00 uur en Zondag 26 maart van 11:00 tot 16:30 uur

De jubileum exposite van ons 30-jarig bestaan

Op deze jubileumexpositie waren van vele kunstkringleden werken te bezichtigen die zij het afgelopen jaar hebben gemaakt. Daarnaast hebben deelnemers ook werken gemaakt naar het thema “Oud in een nieuw jasje”.

Hier is een fotoverslag zichtbaar van de fotograaf van  Thuis in het nieuws":  26 maart 2023 - Nuland - Foto's: Expositie kunstkring de Meent | Thuisinhetnieuws.nl

 

 


Maandag 13 Februari - Algemene ledenvergadering

verplaatst van Dinsdagavond 14 Februari 2023

Vanaf 19.30 uur in gemeenschapshuis "de Meent"


19 januari 2023 Kunstcafé

  • Nieuwjaarsborrel
  • Expositie voorbereiding

In memoriam: Ans van Erp-Heurkens

donderdag 24 februari 2022

Op 67 jarige leeftijd is ons gewaardeerde lid Ans van Erp-Heurkens op 17 febr. j.l. overleden.
Ans was al enige tijd ziek, maar bleef geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de kunstkring.
In sept. 2021 bezocht zij nog de kunstroute; waar op verschillende thuislocaties van leden exposities waren ingericht. Zij genoot van alle werken en het contact met de mensen. Haar interesse in kunst was heel breed georiënteerd. In de loop der jaren heeft zij heel veel mooie beelden gemaakt, zowel van keramiek als gebeeldhouwd.
Ans was trouw aan onze club als ook aan onze jaarlijkse tentoonstellingen.

Ans was een rustig, vriendelijk en aimabel lid van onze vereniging.
Wij zullen haar missen.

Dit jaar zullen haar gegevens nog op de website zichtbaar zijn.


Kunstroute 11 en 12 september 2021

Buitenexpositie kunstkring De Meent  op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 wordt door leden van kunstkring De Meent een buitenexpositie verzorgd. Hierbij stellen zij hun tuin en huis voor u open voor het bezichtigen van hun kunstwerken van de afgelopen periode. Dit staat garant voor een bont en gevarieerd aanbod.

Meerdere kunstkringleden nemen deel aan deze expositie, waardoor er een route ontstaat, die lopend of fietsend kan worden afgelegd. Op het plattegrondje zijn de locaties aangegeven waar u terecht kunt. Op elke locatie is behalve de bewoner een of meer gastkunstenaars aanwezig, wat een verrassende variatie aan werken biedt.

De kunstkring, waarvan de leden allemaal uit Nuland en omgeving komen, kent een grote diversiteit, zoals schilderwerken in diverse stijlen, van realistisch tot abstract, beeldhouwwerken en plastieken, maar ook dichtkunst, keramiek en porseleinschilderen is vertegenwoordigd in de kunstkring. In deze route kunt u met alle vormen kennismaken en genieten van wat de kunstenaars in coronatijd aan creativiteit aan het materiaal of het doek hebben toevertrouwd.

U bent deze dagen van harte welkom en de deur staat voor u open.

Buitenexpositie: 
zaterdag 11 september 2021, van 11.00 tot 17.00 uur en
zondag 12 september 2021, van 11.00 tot 17.00 uur.