Nieuws » Verslag voorjaarsexpositie 23 en 24 maart 2019

dinsdag 09 april

De 26ste editie was een zee aan kleuren, mede door de bijdragen van de kinderen uit de groepen 1, 2, 4 en 6 van de Basisschool De Hoogakker.

Maar liefst 200 werkstukken van hen fleurden de achterwanden van de grote zaal op. Het was goed te zien dat er hard was gewerkt tijdens de workshops die door enkele leden van de kunstkring op school waren verzorgd.

De expositie was druk bezocht. In totaal zijn er 513 bezoekers geteld. Het aantal jeugdige bezoekers viel op. Onder de bezoekers waren ook leden van de SBV, die wederom enkele werkstukken hebben geselecteerd voor de regionale expositie. Deze zal dit najaar in Eindhoven worden georganiseerd.

Op de prijsvraag heeft menig bezoeker dit jaar zijn tanden stuk gebeten. Hij was weer pittig. Met 17 goede antwoorden van de 20 was Betsie Zegers uit Uden de welverdiende winnaar van de hoofdprijs. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar mevrouw A. Spierings uit Nuland.

Nieuw dit jaar was dat er elk uur in het café gedichten werden voorgedragen door het kunstkringlid Stephan Mercx. Hij deed dit op zijn eigen karakteristieke manier  in een candle light sfeer.
De voorleessessies werden goed bezocht en waren een welkome afwisseling op de expositie, naast de live muziekoptredens verzorgd door Anke Kieviet, Ad Gevers en zijn zus Hannie.

Al met al kunnen we weer terugkijken op een mooie en succesvolle expositie. Er zijn enkele kunstwerken van eigenaar gewisseld, leuke ervaringen gedeeld en complimenten in ontvangst genomen over de mooie indeling en de gezellige sfeer. Op naar de 27ste!