Nieuws » Verslag expositie “Piet Mondriaan” op St. Jozefoord

woensdag 28 maart

De tentoonstelling is te zien tot 21 juni, tijdens de openingstijden van St. Jozefoord.

Dit jaar was er voor gekozen om tijdens de lente-expositie deze kunstenaar in het zonnetje te zetten. Piet Mondriaan (1872-1944) was een zeer veelzijdige kunstenaar die genoeg inspiratie bood aan de bewoners van St. Jozefoord en leden van kunstkring De Meent uit Nuland om een boeiende expositie te realiseren. Met gepaste trots werd afgelopen zaterdag 24 maart 2018 de kick-off van deze expositie feestelijk ingeluid. Op de sfeervolle klanken van de piano, bespeeld door de enthousiaste Anke Kieviet-Witjes, werd de bezoeker verwelkomd. Het lentegevoel werd nog eens onderstreept door een heerlijk zonnetje, waardoor de locatie St.  Jozefoord - gelegen in het groen - nog meer glans kreeg.
De leden van de kunstkring werden hartelijk ontvangen met een ‘aangekleed‘ kopje koffie of thee, waarvoor dank!

Jeanne van Zandvoort (voorzitter van de expositiecommissie van St. Jozefoord) leidde de presentatie van dit gezamenlijke project in en verwoorde hoe trots ze was op de bewoners en de gastexposanten en het uiteindelijke resultaat.

Daarna kreeg Joke Witjes, voorzitter van de kunstkring, het woord. Zij had zich verdiept in het leven van Piet Mondriaan en gaf in een begrijpelijk verhaal zijn levenswandel kleurrijk weer. Met oog voor de bijzondere details was het beslist niet saai.
Ook gaf Joke een uiteenzetting van het werk van de exposanten van de kunstkring; hoe zij geïnspireerd  door de schilder vorm en uitdrukking hadden gegeven aan hun 'Mondriaan'werk. Kortom het is een verzameling werken met een connectie uit elke periode van het leven van deze schilder, waardoor het een afwisselend geheel is geworden. Een kleine greep wil ik U niet onthouden: naast acryl- en olieverfschilderijen kunt u genieten van quiltwerk, keramiek, handwerk, vogelhuisjes (heel verrassend) enz.
Naast werk van de kunstkring niet te vergeten ook het prachtige veelkleurige werk van bewoners van St. Jozefoord!
Dit alles is te bezichtigen op de benedenverdieping alsook op de eerste etage.

Ik zou zeggen ga kijken naar al dit moois!

Het is te zien tot 21 juni tijdens de openingstijden van St. Jozefoord.
Adres: St. Jozefoord, Duijn en Daelseweg 15, 5391 EC Nuland
tel.: 073 5342342

Marja Bijveld-van Deurzen (lid kunstkring De Meent Nuland). 26 maart 2018.