Nieuws » Verslag Jubileumexpositie 2018 door Marja Bijveld

woensdag 14 maart

25-jarig bestaan van de kunstkring.

De expositie werd dit jaar met veel zorg voorbereid.

Zo ontstond het idee om een tijdlijn te vormen met werken die correspondeerden met het jaartal; Een greep uit de geschiedenis van 25 jaar kunstkring. Er was van elk jaar de nodige informatie waaruit de uitvoerder een keuze kon maken. Dit resulteerde in een mooie en interessante verscheidenheid aan werken die goed werden bekeken en beoordeeld. Mede daar de prijsvraag dit jaar gekoppeld was aan de werken van deze tijdlijn; via een cryptische omschrijving het juiste jaar erbij zoeken. Er was een bord met allerlei informatie uit het oprichtingsjaar en krantenartikelen die door vele bezoekers werden bekeken. Tevens was er een bord met allerlei meesterwerken door de jaren heen door ons gemaakt.

Stefan had van sommige leden een treffend gedicht gemaakt en die waren onderdeel van de gevarieerde expositie. Nieuwkomer Lonneke had een aantal sfeervolle tekeningen geëxposeerd voorzien van prachtige gedichten, een welkome aanvulling!

Verder waren Ingrid van den Boogaard (olieverfschilderen) en Els Cnossen (porseleinschilderen) tijdens de expositie bezig om hun creativiteit actief te tonen aan het publiek.

De opening werd verzorgd  door Joke Witjes, die tevens drie leden van het eerste uur een mooie decoratie opspelde, te weten bij Jan Hoedemakers, Betsie Zwanenberg en Rikie van den Bosch.
Huib van Olden, de wethouder van Den Bosch, was ook aanwezig en gaf met een kunstzinnig woordje extra glans aan onze jubileumexpositie.

Op zaterdag waren er al ruim 180 bezoekers geweest en over het hele weekend waren het er meer dan 540. De stemming zat er gelijk al goed in, mede dankzij het prachtige pianospel van diverse muzikanten, waarvoor onze oprechte dank! Op zondag was er ook een optreden van “dubbel zes“; een koor dat veel indruk maakte. Hun optreden was van een hoog niveau en heel erg amusant.

Aan de prijsvraag werd door veel deelnemers enthousiast deelgenomen. Er waren zo’n 100 deelnemers waarvan er 6 waren met 0 fouten. De hoofdprijs is gegaan naar Brechtje uit Berghem en de aanmoedigingsprijs naar A. van Helvoirt uit Nuland.

Nog een ander hoogtepunt was het voortreffelijke Italiaans buffet op zaterdag na afloop van de t.t.st., verzorgd door Yvonne van Vliet, kok van Bosloft Fresco in Nuland; www.bosloftfresco.nl
Ze is erin geslaagd samen met haar man Guus Leufkens een heerlijk buffet te bereiden met biologische producten en ons heerlijke gerechten voor te schotelen.

Al met al kunnen we trots zijn dat we deze feestelijke expositie samen hebben neergezet.

Mede dankzij de fotoclub die met hun belichting een flinke bijdrage heeft geleverd aan de manier waarop de werken veel beter uitkomen.