Ledenlijst » Erik van Grinsven

Kunstschilder

Allerlei onderwerpen waaronder portretten, stillevens, bloemen, dieren, miniaturen, surreële figuren.

3D werken
Experimentele kunst en “material arts”

Gestart met schilderen in 2010
Na een heel plezierige start bij stichting de Eijnderic in Heesch was duidelijk dat schilderen voor mij een blijvertje was.
Daarna volgde ik een schildersgroep “begeleid schilderen”, waar met nuttige aanwijzingen van Marijke Galema vooruitgang werd geboekt en waar vrijheid van schilderen voorop stond. Deze periode sloot ik af met een zelf georganiseerde expositie.
Na enige tijd zocht ik weer ondersteuning omdat ik wilde schakelen naar het werken met olieverf en ik vond zodoende Joost Thissen uit Veghel bereid om mij les te geven samen met een groepje bekenden. Tevens nam ik deel aan de expositie “Universe of elements”, waar ik ook betrokken werd in de organisatie. In die tijd ontdekte ik dat het organiseren van exposities erg veel plezier geeft.
Toen had ik de smaak van het werken met olieverf helemaal te pakken en schreef ik mij in bij de academie Renshof in Nijmegen, die klassieke 17e eeuwse schildertechniek doceert. In drie jaar rondde ik deze opleiding af waarna een soort tussenjaar ontstond.

Schilderen kwam er even niet van en dat moest Ă©cht weer anders vond ik. Ik sloot mij aan bij K26 in Oss om weer een impuls te kunnen geven aan de kunstenaar in mij. Maar ik had andere ambities en die pasten niet waadoor ik na enige uitprobeertijd weer afscheid nam.

Vanwege een oproep op Facebook van een vriend van een vriend sloot ik mij aan bij de schildersgroep “Schilderen vrij” in Rosmalen. Deze zeer gezellige groep inspireert mij tot het maken van vrij werk en geeft heel gedegen feedback op de werken die daar ontstaan. Behalve heel gezellig ook heel waardevol.
Niet veel later wist Thea Snoeks mij enthousiast te maken voor kunstkring “de Meent”, vanwege zijn diversiteit aan met name “buiten-schilderse”activiteiten. Hierin kan ik mij goed vinden omdat er veel aspecten zijn “rond” kunst die mij ook erg interesseren.

Naast schilderwerken maak ik sinds 2017 kunst in de vorm van “Material arts”.
Een duidelijke eigen stijl heb ik nog niet; ik probeer van alles uit, maar ik kom altijd weer terug bij het “fijnschilderen”. Een punt van herkenbaarheid is wel het gebruik van oude lijsten waar ik dol op ben.

Curriculum Vitae

4 avonden “De Eijnderic”
2 jaar begeleid schilderen “De Eijnderic”
6 weken les van Joost Thissen
3 jaar Academie Renshof–Klassieke techniek

Publiciteit

https://erikvangrinsven.exto.nl

Exposities

2013 Expositie Eijnderic, Heesh
2015 “Universe of elements” in Oss
2018 “Oog voor Oss”  K26 , Oss
2019 “schilderen vrij”, Perron 3, Rosmalen